Back to All Events

The Midsummer Night´s Dream by William Shakespeare, at Mustikkamaa, Helsinki
KESÄYÖN UNI
– Onko varmaa, että valvomme?

Sukella Mustikkamaan metsään. Löydä puiden siimekseen piiloutuva neliödraama. Seuraa polkua, ihastele ilkikurisia maahisia rannassa, kuuntele viulunsoittajan sävelmää, seuraa aasinpäistä miestä. Kihlapari loikoilee mättäällä, mutta morsian karkaa toisen luo. Eksy polulta, sotkeennu keijukaisten kuningattaren helmoihin. Osallistu hääjuhlaan, jossa uni, valve ja ihmissuhteet sekoittuvat juovuttavaksi kudelmaksi.

Kesäyön uni on immersiivinen ja liikkeellinen teos, jossa katsoja saa valita, mitä metsän tapahtumia seuraa. Teatteria, tanssia ja installaatiota yhdistelevä esitys tarjoaa vavahduttavan kesäyön kokemuksen, jossa Shakespearen herkullinen kieli kohtaa suhdeverkoston monisyisen rakenteen ja alitajunnan puolelle liukuvia näyttämökuvia.

Klassikkokomedia muotoutuu ylioppilasteatterilaisten käsissä tulkinnaksi, jossa seikkaillaan yhtä aikaa sekä nykypäivässä että antiikin Kreikassa – ja kirjoitetaan suomalaisen rakkauden satavuotisnäytelmää.

Kesäyön uni on panseksuaalinen, polyamorinen ja amoraalinen metsikkö, jota et unohda.

Esitykset Mustikkamaalla:
ke 12.7. / pe 14.7. / la 15.7. klo 15 ja 19 / pe 21.7. / la 22.7. / su 23.7. / ti 25.7. / to 27.7. / pe 28.7. / la 29.7. / ma 31.7. / ke 2.8 / to 3.8. / pe 4.8. klo 18 ja yönäytös klo 22 / su 6.8. / ma 7.8. / ke 9.8. / to 10.8. / ti 15.8. / pe 16.8. / to 17.8. / la 19.8. klo 18 ja yönäytös klo 22.

Esitykset klo 19, jos ei muuten mainita.
Huom! Esityskaudella nähdään kaksi yönäytöstä, joissa yleisö saa kokea kesäyön taian entistäkin intensiivisempänä.

Linkki lippukauppaan...


OHJAUS Aino Kivi
KOREOGRAFIA Maria Nurmela
ALKUPERÄISTEOS William Shakespeare

METSÄSSÄ Niko Hallikainen, Minna Helkiö, Samuli Hokkanen, Juhana Hurme, Miia Junes, Elena Kantinkoski, Mikael Karkkonen, Milla Kaitalahti, Deniz Kaya, Pauliina Kietäväinen, Reetta Koivukoski, Minna Koponen, Elisa Luukkainen, Isla Mustanoja, Henna Mäki-Filppula, Ilana Palmgren, Senja Rajalin, Milka Rasimus, Hilkka Saarela, Miika Suonperä, Vilma Tuomi, Senna Vodzogbe

LAVASTUS Niko Hallikainen ja Veera Konsti
PUKUSUUNNITTELU Aino Simola
PUKUJEN KUOSISUUNNITTELU Elisa Avikainen
OMPELIJAT Kati Lätti ja Susanna Pollari
MASKEERAUSSUUNNITTELU JA PUKUASSISTENTTI Nea Kujala
SÄVELLYKSET, ÄÄNISUUNNITTELU Saku Nurmiranta, Sampo Korrensalo, Christopher Helle, Joonas Vainiola
OHJAUS- JA TEKSTIASSISTENTIT: Onerva Helne, Pauli Patinen, Anna Estola
VALOKUVAT Niko Hallikainen
GRAAFINEN SUUNNITTELU Sofia Palillo
TUOTANTO Heidi Yli-Yrjänäinen, Aliisa Rinne, Topi Patjas, Suvi Ahoniemi

Osallistu tapahtumaan Facebookissa

Seuraa Instagramissa

#kesäyönuni