Back to All Events

Susanne Linke´s beautiful choreography Vaellus - Auf der Wanderung with Kamus Quartet in Our Festival Espoo.

Konsertin aluksi kuullaan maailman tämän hetken kysytyimpiin säveltäjiin kuuluvan Bryce Dessnerin jykevä Aheym, minkä jälkeen Vaelluksen tunnelmiin johdattelee Peltoniemen Hintriikin surumarssi.

Bryce Dessner: Aheym
Aulis Sallinen: Jousikvartetto nro 3 op. 19 ”Aspekteja Peltoniemen Hintrikin surumarssista”

Kamus-kvartetti

Vaellus – Auf der Wanderung.

Suomalais-saksalainen yhteistyö Vaellus – Auf der Wanderung sai ensiesityksensä Turun Musiikkijuhlillla 2012 ja on sittemmin herättänyt kansallista ja kansainvälistä huomiota. Vaellus-teos yhdistää Franz Schubertin (1797–1828) mestarillisen jousikvarteton nro 14 d-molli ”Tyttö ja kuolema”, saksalaisen tanssiteatterin uranuurtajan Susanne Linken (1944–) duettokoreografian kahdelle nykytanssijalle sekä ympäröivän arkkitehtuurin kertomukset. Teos luo visuaalisella ja auditiivisella kauneudellaan tilan hiljentymiselle ja läsnäololle

Teemu Kyytinen, tanssi
Maria Nurmela, tanssi
Kamus-kvartetti

Teoksen konsepti ja idea: Laura Kokko, Maria Nurmela
Musiikki: Franz Schubert: Jousikvartetto nro 14 d-molli D810 “Tyttö ja kuolema”
Koreografia: Susanne Linke

Puvustus: Marjo Haapasalo / Ateljee Minne
Tekniikka ja valosuunnittelu: Timo Ollila
Kantaesitys: Turun Musiikkijuhlilla 11.8.-12.8.2012, Ylösnousemuskappeli, Vanha Hautausmaa, Turku

Yhteistyössä: Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikkö

Konsertti päättyy noin klo 20.30, sis. väliaika.
Liput alk. 27,50 / 22,50 € (sis. palvelumaksu) Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 23.8.2017.

 

Meidän Festivaali toteuttaa syksyllä 2017 Hiljaisuuden rikkominen -kiertuehankkeen, jonka tavoitteena on tunnistaa Suomen taidetarjonnan hiljaisuuden maantiede, tehdä se näkyväksi ja tarjota eri alueiden ihmisille mahdollisuus korkeatasoisiin taide-elämyksiin. Meidän Festivaali järjestää syksyllä 2017 yhteensä kolme kiertuetta, joilla jokaisella on oma taiteellinen suunnittelijansa. Ensimmäinen, Kamus-kvartetin suunnittelema, kiertuekokonaisuus toteutuu 11.-17.9.2017 Uudellamaalla.

---------

Our Festival (in Finnish: Meidän Festivaali) is renowned for its fresh approach to the arts and its crossover events. Bold, open-minded and socially aware it was first held in 1997 as Chamber Music by Lake Tuusula and is now an annual event. The shores of Lake Tuusula provide the backdrop for a unique journey into Finland’s rich cultural history. For it is here that Jean Sibelius, Pekka Halonen and other artists once made their homes. The event was renamed Our Festival in 2010. Under its Artistic Director Pekka Kuusisto, it seeks new perspectives on musical encounters and concert practices, with a view to giving the audience an experience that is simply not available elsewhere. Combining a unique group of musicians, designers and artists from Finland and abroad, the festival is a celebration of creativity and communication in the arts. Our Festival has been recognized with awards such as the accolade of Festival of the Year in 2011 by Finland Festivals and Finland’s State Prize for Music in year 2013. Our Festival is organised by the Järvenpää Sibelius Society.

Our Festival is gentle. It lives in these beautiful little places, in living rooms, on lakes, in forests, and wants to whisper some exciting things into your ears. We’ll be sharing a secret. Our Festival wants to invent new flexible forms for concerts, where the message is more important than dress codes or good behaviour.
– Pekka Kuusisto

 

Photo by Seilo Ristimäki. 2012.

Photo by Seilo Ristimäki. 2012.