Back to All Events

Taiteilijattaret - Oodeja näkymättömille naisille, Apteekkimuseo ja Qwesenlin talo, Turku

  • Apteekkimuseo ja Qwenselin talo 13 Läntinen Rantakatu Turku, 20100 Finland (map)

Suuren suosion saavuttanut tanssiteos esitetään uudelleen!
Taiteilijattaret - Oodeja näkymättömille naisille on tanssiva museoinstallaatio, joka on saanut inspiraationsa 1900-luvun alussa vaikuttaneiden naistaiteilijoiden elämästä ja taiteesta. Hankkeessa taiteen ammattilaiset tutkivat yhdessä tanssitaiteen harrastajien kanssa unohdettujen itsenäisyyden ajan naistaiteilijoiden elämäntarinoita ja heidän taidettaan. Teos tarjoaa ainutkertaisen museokokemuksen ja tuo yhteen tanssitaiteen ammattilaisia, eturivin muusikoita ja tanssin harrastajia.

Hanke tuo yhteen tanssitaiteen ammattilaisia, eturivin muusikoita ja turkulaisia tanssin ja teatterin harrastajia. Hankkeen alulle panija ja kokoaja on turkulainen tanssitaiteilija Maria Nurmela yhteistyössä Tanssikoulu Tanssitiimin ja Musiikkiopisto Arkipelagin kanssa. Hanke toteutetaan Apteekkimuseo ja Qwenselin talon, Tanssikoulu Tanssitiimin ja Tanssitiimin Tanssiyhdistys ry:n ja Musiikkiopisto Arkipelagin kanssa yhteistyössä.

Konsepti, ohjaus ja koreografia Maria Nurmela
Musiikki Ilana Gothoni ja Juho Kanervo
Puvut Maria Nurmela / työryhmä
Esiintyjät Nea Vuorinen, Anniina Leinonen, Emma Suhonen ja Jenni Rasikannas
Hankekoordinaattori Kirsti Nurmela
Tuotanto Maria Nurmela, Laura Taberman, Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Tanssikoulu Tanssitiimi / Tanssitiimin Tanssiyhdistys ry,
Tukijat Turun Kulttuurilautakunta, Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Tanssikoulu Tanssitiimi ja Musiikkiopisto Arkipelag

Kuva Maria Nurmela / Matilda KapiloMuseon sisäänpääsymaksu 6/3€

DSC_7228-2.jpg