Back to All Events

Leviatan, Teatteri Vertigo, Forum Marinum, Turku


Leviatan

”Ei toivo ole mennyttä. Kipinät itävät vettyneessä maassa ja versovat keväällä. Narrit ja hullut saavat taas syödäkseen.”

Teatteri Vertigon 10-vuotisjuhlaesitys Leviatan nähdään Forum Marinumissa Kruununmakasiinin vintillä 19.10.-15.11.2018.

Immersiivinen näyttämöteos vie katsojat ilkikuriselle aikamatkalle tulevaisuuteen. Eletään ilmastokatastrofin jälkeistä aikaa, jolloin jäätiköt ovat sulaneet ja vesi on noussut ihmisten kotikynnyksille. Laajoja alueita eri mantereista on menetetty ja ihmisten elintila on käynyt vähiin. Tuomarit ja pyövelit käyvät kaksintaisteluun. Miten ihmiskunta pelastetaan lopulliselta tuholta ja laiva luotsataan tyveneen satamaan?

 

Leviatan on yhtäaikaa melankolisen runollinen ja leikkisän absurdi tarina vallasta, moraalista, esi-isiemme synneistä sekä hyvän ja pahan olemassaolosta.

Esityksen on käsikirjoittanut Eeva Salonius. Ohjaajana toimii Teatteri Vertigon aiemmistakin produktioista tuttu Ishwar Maharaj. Koreografinen konsultointi on Maria Nurmelan käsialaa, valosuunnittelijana toimii Timo A. Aalto, skenografiasta vastaa Pirita Lindén ja maskeerauksesta Sarianna Sormunen. Näytelmän musiikin on säveltänyt Elli Maple & Ismo Laakso Voodoo Explosion, joka kutoo juurimusiikillaan esityksen ympärille kauniin mutta yllättävän musiikillisen verkon.

Huom.! Kruununmakasiinin vintti on kylmä tila, joten pukeutumisessa kannattaa ottaa viilenevät syyssäät huomioon. Päälle kannattaa laittaa lämmintä ja napata mukaan niin kaulahuivi, hanskat kuin vilttikin! Esityksessä liikutaan jonkin verran, joten aikamatkalle kannattaa myös laittaa mukavat kengät jalkaan.

Liikuntarajoitteisia pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä lipunmyyntiin (p. 044 999 3831, info@teatterivertigo.fi).

Käsikirjoitus: Eeva Salonius

Ohjaus: Ishwar Maharaj

Koreografinen konsultointi: Maria Nurmela

Sävellys: Ismo Laakso ja Elli Maple

Äänet: Ismo Laakso

Valot: Timo A. Aalto

Puvut ja lavastus: Pirita Lindén

Maskeeraus: Sarianna Sormunen

Tuottaja: Marcus Lindén

Graafikko: Katariina Kangas

Valokuvaus: Ville-Matias Roisko

 

Lavalla Valtteri HalisevaTuija Lappalainen, Ainu LindénMaria Mäkelä, Pia RostedtAlisa SalonenSarianna Sormunen ja Pasi Varjus sekä Elli Maple ja Ismo Laakso Voodoo Explosion

Teatteri Vertigon ja Utopia-työryhmän yhteisproduktiota on tukemassa Turun kulttuurilautakunta.

ESITYSPÄIVÄT

Pe 19.10. (ensi-ilta) | La 20.10. | Ti 23.10. | Ke 24.10.  | To 25.10. | Su 4.11. | To 8.11. | Pe 9.11. | La 10.11. | Ke 14.11. | To 15.11.

Esitykset alkavat klo 19. Poikkeuksena su 4.11. klo 15.

Esityksen kesto n. 2h 40min.

ESITYSPAIKKA

Forum Marinum

Kruununmakasiinin vintti

Linnankatu 72, 20100 Turku